Blogg

Ukategorisert

Gründer av eget liv

Kæm skull tru, at Bjarne Brøndbo og albumet RaiRai skull bli et vendepunkt i livet, etter at man som 16 åring råna i baksete på volvoan i Kongens gate på Steinkjer  å sang sanga som man glemt, å etterhvert pakka bort i minnekista. Egentlig har æ sia ungdommen avskrivd Bjarne Brødbo og likens bandet hans. Syns egentlig ikke han har gitt mæ så my. Men æ har jo innsikt nok te å skjønn at mang va av ei ainna oppfatning einn mæ… 🙂

Men så står æ her en dag. En av mine siste daga som sykepleier i turnus. Prøve å tyne det siste positive ut av de’ å ha seinvakt. Skifte på senger i hele huset, sett opp kanelsnurra fra Åpent Bakeri på Lom… Av alle mulige album i hele verden kjæm æ på å sett på Rai Rai

Sangan sitt som spikra deinn dag i dag, 22 år etter at æ la råning i volvo på hylla…. Å ka oppdage æ? Jo æ oppdage at æ e’ på villspor. Æ e’ på et spor i livet som æ ikke ønske å vårrå. Å de’ va  ingenting i en spesifikk tekst på albummet som sa mæ nå spesielt anna einn at de’ e’ ei god følelse å stå på kjøkkenet å bak kanelsnurra, syng DDE, å kjeinn at live har my å by på.

Og når æ tænke på de’ så syns æ egentlig at Bjarne Brøndbo, og bande hans e’ en ganske fin gjeng. Har man blitt voksen må tru…. Å når Bjarne sitt på tv-skjermen å skrik, så gjør æ jammen de’ samme. Æ hulke å skrik lamme dæ Bjarne, fordi æ syns du e’ en fin fyr, og æ bli like lett rørt som dæ!

I mange år no har æ vorri gründeren bak Bamboline. En bedrift som egentlig hadd stort potensiale for å lykkes på mange måta, og en bedrift som også lyktes på mange måta. En bedrift som har levd i 5 år, men som dem siste åran har vorri vond å bær. De’ har vorri tungt å vårrå ilein, de’ har vorri tungt å drive de’ på sia av å vårrå sykepleier, de’ har vorri tungt å jobbe når æ visst at timan æ satt, egentlig burda vårrå ungan sine. Bamboline vart en byrde, og ikke en glede som de’ va da æ starta.

I hode mitt hadd æ mista gnisten, og æ klart itj lenger å innfri verken egne krav eller kravan te dem som sto rundt mæ. Æ gikk på deinn ene smellen etter den andre, men kom mæ et vis videre. Men fortjenesta va itj der, og æ mått gå inn i fullstilling som sykepleier igjen.

Ansvare for Bamboline i sosiale medier gav æ fra må i juni, og gjor ingenting med Bamboline før æ fainn ut for ei uke sia, at no va de’ på tide å få unna nå av ideean som ikke vart som dem skull…. Jo æ bestemt mæ for å rett og slett innrøm at æ gjor en

#SKIVEBOM

100 nye kunda på 5 tima… å ka kjent æ? Jo æ KAINN fortsatt, men kun på mine premissa, og når æ har tid og lyst og mulighet. Og muligheten kjæm først når man slutta å stille krav te sæ sjøl, og man innser at de’ e’ godt nok.

I dag innsåg æ plutselig at de’ va på tide å endre kurs. I går satt æ med linken te New York Marathon, og trudd at de’ va et mål æ mått realiser. men da æ hadd trykt mæ igjennom te siste trinn, stoppa æ, å tenkt….. Koffer…?

Æ levert itj nå søknad te New York Marathon. I dag skjønt æ koffer. Æ treng da itj å spring halvmarathon for å kjeinn at æ leve. Æ har nok æ med å spring mæ en tur på tredemølla, og kjeinn at dagens gruffe renn av mæ. De’ e’ nok for mæ. De’ e’ så nok de’!

Eller gå som ei kråke på skøyteskian mine oppi Remyra, og kjenne at hjerte banke så de’ hell på å sprett ut av brystkassen, samtidig som æ kainn ta mæ tia te å stopp oppi der å sjå på månen, å kjenn på korr heldig æ e’ som klare å kom mæ ut med kråkestilen min, og kos me med stillheten, og lukta av skogen, og følelsa av å vårrå helt i lein med hodelykta mi.

De’ e’ å lev! Og de’ e’ frihet. For mæ….

 

Æ har følt at æ har sotti fastlåst i et mønster i lang tid, uten å kom mæ nå vei videre. Æ har vorri frustrert, sint , oppgitt, og til og med kjent på at live e’ bittelitt urettferdig. Men her en dag før jul sa hainn her nå sånt som:

Hvis du ikke er fornøyd med det du gjør, så gjør noe annet!

Petter Stordalen

Beklager Petter at æ lånt bilde ditt uten å spør, men du vart en enorm inspirasjon, så æ håpe på tilgivelse sia æ delt bilde fra en link æ tilfeldigvis fant da æ googla dæ.

De’ va kanskje ikke ordrett de’ du sa, men de’ va de’ æ hørt. Æ mått ta tak å gjør nå med tingan som ikke va greit sjøl. Å de’ gjor æ. Om to uka starte æ i  ny jobb, og æ har bestemt mæ for at Bamboline ikke lenger e’ gründerdrømmen min. Fra og med i dag e’ æ gründer på livet, og Bamboline følge mæ videre ei stuinn te som hobbyen min, åsså kjæm æ med nånn sprell når æ kjenne at æ har nå å by på, å veit dåkk ka….. De’ har æ i ny å ned 🙂

Å herre feire æ naturlig nok med en Kanelsnurr baka i et øyeblikk av pur glede over å oppdage at livet har så my å by på.

20180206_111840

Hadd Bjarne og Petter vorri her, skull æ naturlig nok delt en kanelsnurr med dem. Takk for en enorm inspirasjon begge to. Nånn gang treng man bare å åpne sinnet litt for å sjå at gleden finns i en kanelsnurr og en gammel slager fra DDE, samt et kamprop fra Petter Stordalen.

Handa sleppt taket i leikegrinda
Det første steget va tatt
Vi såg oss aldri tebakers
mot det vi hadd forlatt
Vi skull’ finn skatt’n bak den sjuende blåne
og hent prinsessa fra et berg av glass
reis østafor sol og vestafor måne
og land i eit småfly på Den Røde Plass

gründerhverdag, Ukategorisert

Når en nyhet flopper så det synger etter…

Man kan jo kalle en spade for en spade;

#SKIVEBOM!

I mars 2017 reiste jeg til Kina, full av pågangsmot, og selvfølgelig full av nye ideer som skulle realiseres. Her ser du en av dem.

Floppen

1000 luer ligger på lager, og nesten ingen kjøper dem…

Nydelige luer i blanding av ull og bambus, avknappbare dusker som gjør at lua lett kan vaskes, herlige farger og tilsynelatende helt i tiden.

MEN nei. Ingen kjøper denne lua, og snart er sesongen over. Da er det bare en ting å gjøre! Bli ferdig med den å gå videre!

 

Hva gikk galt?

Timing

Størrelsene

Nyheten var forlengst gammel

Og vinteren er på hell….

Så folkens, her er det bare å gå bananas på gründerens bekostning. Nydelige luer satt ned fra 299,- til ufattelige 100 kroner, i bambus og ull! Billigere tabbe kommer du ikke over!

#tardenpåtabbekvoten

#tipstilnesteårsjulegave

Str S 2-4 år

Str L 8-90 år! 

gründerhverdag

Snart 5 år

I snart 5 år har jeg vært daglig leder av Bamboline, en ganske liten gründerbedrift midt i Norge, men ikke desto mindre en gründerbedrift som har krevd utallige timer med jobbing, bekymringer, gleder, oppturer, nedturer, smeller i veggen og spretting av bobler. En ufattlige spennende reise i grunnen.

I snart 5 år har jeg vært av og på som sykepleier, litt som freelanser, perioder bare som gründer, og lange perioder med nattevaktsjobbing i tillegg til nesten fullstilling som gründer. Hele veien som eneste ansatte. MEN med gode venner og hjelpere.

IMG_7067

 På mandag tar jeg steget inn i sykepleieryrket igjen for fullt. Jeg gleder meg ufattelig mye… Fra mandag går jeg inn i 100 % stilling som sykepleier, med mange kollegaer å spille på lag med. Mange som vil utfordre kunnskap som har ligget i dvale en stund, men som allikevel har gjort meg til den personen jeg er både som gründer, men også som mamma, venn, datter, søster, samboer og alt annet min hverdag rommer. Jeg skal være i et fellesskap, dele gleder og frustrasjoner med andre som jobber for samme målet. Jeg skal være med å bidra til at jeg jobber på en arbeidsplass med høy takhøyde, mye latter, rom for følelser og rom for utvikling. Min tilstedeværelse vil være med å farge arbeidsdagen, og det er noe jeg ser ufattelige mye frem til. Gründertilværelsen har vært så spennende, men dog så ensom.

Jeg elsker å være sammen med folk, enten det er gjennom jobb, eller om det er på personlig plan. Jeg trives ikke alene, så lenge det da ikke er med en god bok, eller foran pc’en i fullt driv med et eller annet prosjekt. MEN selv da liker jeg å være sammen med folk.

5 år som gründer og eneste ansatte har satt sine spor, og i sommer har jeg trengt å gjøre noe annet. Bamboline har mer eller mindre levd uten min innvirkning. Og det har vært så godt å kjenne at livet rommer mer enn dette.

Nå tror dere kanskje at jeg skal fortelle at Bamboline ikke skal bestå, men vet dere hva. Det skal det jammen meg. Caroline har vært min «Wingman» (lånt av Marianne D) i sommer, og har gitt meg rom til å puste. Rom til å ta inn over meg hvor langt jeg har kommet, rom til å fordøye at min første kolleksjon fra Kina ankom i juni. (vi snakker ikke lenger små kolleksjoner på 100 plagg)

Jeg har så sårt trengt et rom til å puste, ta inn over meg hva jeg driver med, møte folk igjen, og kjenne at jeg fortsatt kan det jeg en gang var best til. Nemlig bare å være meg selv. Det har vært en sommer der jeg har kunnet lene meg litt tilbake å se at ting skjer selv om jeg ikke er pålogget 24/7. Jeg kan slippe opp litt innimellom og la noen andre få slippe til med frisk energi og nye tanker.

Noen ganger trenger man å stoppe helt opp for å skjønne hva man driver med, og det har jeg gjort i sommer. Og det har gjort uendelig godt. Fra mandag av starter jeg i ny jobb som sykepleier, og jeg husker ikke sist jeg så frem til noe nytt på denne måten.  Samtidig har denne sommeren også gitt meg det jeg trengte allermest.

Jeg har fått rom til å forstå at dette ikke er noe jeg kan slutte med. Jeg er ikke bare Kristin…

Jeg er Bamboline

og familien vår er familien Bamboline,

og det slutter man ikke å være.

Men det handler om å finne en måte å være det på samtidig som man gjør andre ting. Det har jeg tenkt å gjøre ved å slippe til andre som kan være med å gjøre Bamboline enda bedre.

Bamboline_ScanM006.jpg
For oss er Bambolineklærne like naturlige som brødskive til frokost, og brødskive til frokost slutter man ikke bare med ❤
Fotokonkurranse

#BAMBOLINESOMMERFOTO

19988828_10154512095306786_1839100118_n

🌸  Da er det tid for en herlig konkurranse, fotokonkurranse 🌸
Vi elsker de herlige minnene dere lager ved å ta bilde av deres søte små i våre klær, så vi håper dere blir med

💛  For å bli med må du:  💛

Dele et eller flere bilder av ditt barn i bambolineklær og bruk #bambolinesommerfoto eller send de på Mail til kristin@bamboline.no

Så enkelt er det, å en heldig vinner stikker av med et gavekort på 500kr👏🏻
Vinnerbildet vil bli brukt i vår markedsføring, så du må ta stilling til om dette er greit for deg.
Masse lykke til alle sammen🙌🏻
Vinneren trekkes i midten av august.

gründerhverdag

Ny samarbeidspartner!

19894152_10154494737426786_2042245411_n

Hils på Caroline folkens! Caroline er i sommer min samarbeidspartner i Bamboline, og det er henne som styrer både Instagram-kontoen til Bamboline, og står for innhold og kommunikasjon på facebook. Caroline har jobbet lenge i Babyshop, og har i sommer sagt seg villig til å være Bamboline’s kommunikator i sosiale medier. Så om du tar kontakt, er det mye sannsynlig at det er Caroline du snakker med:)

 

Caroline startet som ambassadør for Bamboline gjennom sin Instagram-konto @skjervoldc , og vi fant fort ut at samarbeidet vårt kunne utvikle seg til flere oppgaver. Her deler hun bilder fra sin hverdag som mamma til Casper på 2 år og interiørinspirasjon. Caroline er en blid og utadvendt dame. Hun er en racer i sosiale medier, og har evnen til å fange opp de små tingene jeg ikke lenger selv har tid til å se. Som for eksempel alle de flotte bildene dere deler.

For meg som gründeren bak Bamboline er det utrolig befriende å ha Caroline der som kan stå for alt det jeg ikke rekker mellom slagene. 5 år har snart gått siden jeg etablerte Bamboline, og det er mye jobb og koordinere alt selv. Det er også veldig spennende å ha flere personer rundt seg som kan være med å se løsninger og å ha nye synspunkter.

Så med dette ønsker jeg Caroline velkommen, og håper dere også får mye glede av de små glimtene hun deler med dere.

Fotokonkurranse

Bambolines vakreste happening

 

Det er på tide på vårens herligste Bamboline-happening.

Jeg samler på gode Bamboline-øyeblikk og ønsker å lage et fotoalbum med disse.  Jeg oppfordrer derfor alle mine kunder som er foreldre til bambolinebarn om å sende inn bilder til meg. Ut fra bildene som kommer inn vil juryen  velge ut ett bambolinebilde som får et gavekort på 1.500,-. Bildene vil bli delt i Bambolines sosiale medier, så det er viktig at du tar stilling til om dette er ok for deg. Vinnerbildet vil også bli brukt i den nye Bamboline- katalogen.

Siden jeg kjørte en tilsvarende konkurranse i fjor, kan man vel nå kalle det en tradisjon. Og tradisjoner liker vi!

For inspirasjon kan du på Instagram ta en titt på

#bambolinefoto2016

Alle bildene vil bli samlet i et album på facebook-siden til Bamboline, samt under hashtaggen #bambolinefoto2017. Bidrag kan enten sendes til meg på mail kristin@bamboline.no eller legges direkte inn på Instagram under hashtaggen #bambolinefoto2017

Her ser dere vinnerbildet fra fjorårets konkurranse ❤

marte8

For å delta send inn bilde på mail til

kristin@bamboline.no

og merk med FOTOKONKURRANSE.

ELLER

#bambolinefoto2017

Alle bidrag må være inne senest 15. mars.

Vinnerne vil bli annonsert i løpet av siste uke i mars.

*Bamboline må være representert i bildet på ett eller annet vis

gründerhverdag

Med fokus på kvalitet utvikler jeg unikt og mykt tøy for lekne barn.

_MG_1949

Hvorfor bambus? Hva assosierer vi bambus med?

Jo, skog som vokser fort på den andre siden av jorden.

Det fasinerende med bambus er at det er en plante som  benyttes til så vidt forskjellige ting. Ytterpunktene er stillaser bygget i bambusstokker og disse silkemyke klærne laget av  bambus viskose.

Fra å vokse i store skoger i Asia, blir bambusstokkene knust til en fiberrik masse. Så blir  massen  via  en  viskose prosess brutt ned og foredlet. Siden blir de spunnet til silkemyke  fibrer som igjen blir benyttet til å  strikke disse delikate plaggene som er elsket av både små  og store.

 

Men HVORFOR BAMBUS?

 Tiltross for at bambusviskose faller mellom kategoriene naturfiber og syntetisk fiber, er allikevel valget av bambus tungtveiende nettopp på grunn av at:

Les mer «Med fokus på kvalitet utvikler jeg unikt og mykt tøy for lekne barn.»

Reise

Reisebrev vol. 1

Gründerreisen er en reise som byr på mangt. Gleder og sorger, drømmer og knuste drømmer, spenning, motvind og medvind. Noen ganger blåser motvinden ekstremt hardt og det er vanskelig å komme seg fremover, mens andre ganger flyter man på en deilig bris som bare fører man fremover og fremover.

bamboline_8aug_mlf__008MEN ingen av disse fenomenene er ting man kan dvele ved, enten det går fremover eller to skritt tilbake. Man må alltid se rundt den sterke motvinden og finne letteste vei fremover! Det siste året har det blåst hardt.

Som gründeren bak en bitteliten norsk merkevare, sitter jeg, Kristin. 36 år, mamma til tre, sykepleier på natta og helt på dagen.Hva betyr det? Jo det betyr en dame full av pågangsmot, uten grenser for hvor mange timer døgnet faktisk rommer, eller la meg snu det på hodet….. Hvor få timer døgnet faktisk rommer. Vi har totalrenovert et hus i 2016, et hus som skal romme oss som familie, men også Bamboline som bedrift. Et prosjekt som kostet blod, svette og tårer, og en enorm mestringsfølelse. Men også en desto større følelse av å ikke rekke over alle tingene mitt normale døgn skal romme. Les mer «Reisebrev vol. 1»

Bilder, Fotokonkurranse

Fotokonkurranse 2016

Tradisjon tro kjører Bamboline en fotokonkurranse hvert år. I forbindelse med overgang til ny blogg har jeg lyst til å vise dere bildene fra Fotokonkurransen i fjor før vi kjører i gang årets fotokonkurranse.

Det er utrolig gøy for en liten gründer å se bilder av klærne i daglig bruk, og det gir alltid en helt annen følelse enn bilder tatt hos fotograf. Selv om sistenevnte som regel blir fantastisk flotte.

Kos dere med bildene som gikk av med seieren fra fjorårets konkurranse, og finn inspirasjon til årets. Det var utrolig mange flotte bilder som kom inn!

Les mer «Fotokonkurranse 2016»